Achtergrondfoto van de Dwaze Herder met zijn hond en schapen

Het grootste Tesla laadstation van Europa is in Maastricht!

00 31 043 4085762

Kinderen staan in de rij voor een atractie

IEDER MERK ELECTRISCHE AUTO SNEL OPLADEN EN EVEN GENIETEN!

Sinds kort is er een Tesla Super-charger-station in Maastricht. Deze snellaadlocatie is voorzien van V3 Superchargers. V3 is de nieuwste architectuur voor Supercharging die een pieklaadvermogen tot 250 kW mogelijk maakt. In een optimale situatie kan een Model 3 in vijf minuten tot 120 km bijladen.

De Superchargerlocatie heeft 24 laadpunten (CCS) en bevindt zich bij restaurant de Dwaze Herder aan de Slakweg 5. De Dwaze Herder is een paradijs voor kinderen, met onder andere een speeltuin en een dierentuin. De locatie is direct gelegen aan de A2 en ondersteunt reizigers vanuit en naar België.

Een stukje geschiedenis

Na 2 jaar wachten was het zover. Op 1 mei 2022 is Enexis begonnen met een stroomkabel aan te leggen 400 meter vanaf onze parking. Ze hebben een gat geboord onder de grond en onder de weg door. Daar aangekomen hebben ze een geheel nieuwe transformatorkast gemaakt zodat 24 auto tegelijk kunnen opladen. Daarna is gestart met het plaatsen van de palen en de herbestrating van de parking. Sinds 1-7-2022 is het laadstation operationeel. Er kunnen zowel Tesla als andere merken auto’s laden. Door onze ligging langs de autobaan is het een perfecte ligging voor auto's die naar Ardennen noord Frankrijk zuid Frankrijk en Spanje gaan of visa versa. Natuurlijk is het ook voor plaatselijke automobilisten een centrale plek. Er zijn momenteel nog onderhandelingen met andere partners om te kijken of we vanuit de Dwaze Herder de wereld nog groener kunnen maken.

Met gastvrije groet,

Team Dwaze Herder